www.UfoQuest4Truth.com

UFO WAARNEMINGEN WEBSITE
Click to view full size image
Stealth the Movie..
www.dvd-home.nl/review/r2/stealth.htm

Regio 2
Producent Sony Pictures Home Entertainment
Speelduur 115.51 minuten, single side, dual layer (RSDL)
Soort DVD DVD-9
Aspect Ratio Widescreen 2.40:1 anamorphic (16x9)
Audiospoor Engels, Italiaans en Spaans DD5.1
Ondertitels Nederlands, Engels (+CC), Italiaans, Spaans, Portugees en Hindoestaans
Features The Music Of Stealth, Music Video: Incubus "Make A Move", Trailers
Hoofdrollen Josh Lucas, Jessica Biel, Jamie Foxx, Sam Shepard, Richard Roxburgh en Joe Morton
Regisseur Rob Cohen
Genre Actie
Prijs ? 9,99

Inhoud:
In de nabije toekomst ontwikkelt de Amerikaanse marine een chirurgische gevechtseenheid in de strijd tegen het terrorisme. Uit een zware en strenge selectie van de 400 beste piloten piloten voor de nieuwste generatie "Stealth" straaljagers zijn er uiteindelijk 3 uitverkoren om deel te nemen aan het experimentele ?Talons? squadron. Dit is de naam die de leider Captian George Cummings (Sam Shepard) aan dit team van super-testpiloten heeft gegeven. Dit team bestaat uit Lt. Ben Gannon (Josh Lucas), Lt. Kara Wade (Jessica Biel) en Lt. Henry Purcell (Jamie Foxx). Na een intensieve training
In films als o.a. "War Games" en "The Terminator" werd al aangegeven wat er gebeurt als oorlogsvoering aan computers c.q. machines wordt overgelaten. Ook 'Stealth" maakt gebruik van dit gegeven in de vorm van een gevechtsvliegtuig zonder piloot. De EDI intelligentie hier is een soort kruising tussen HAL-9000 (uit 2001: A Space Odyssey) en KITT (uit The Knight Rider) die als hij op hol slaat, ook zeer gemene streken uithaalt. Naast een nucleaire dreiging, het illegaal foute MP3 muziek van het internet te downloaden. De rest van het verhaal is een soort mengelmoes van "Top Gun" en een live-action versie van "Team America", compleet met alle clich?s uit die films, (inclusief de aanwezige overbodige lovestory). Hierbij moet je zeker niet nadenken over hoe het mogelijk is dat het meest geavanceerde gevechtsvliegtuig niet bestand is tegen een blikseminslag (wat elk simpel commercieel passagiersvliegtuig wel is). De film is politiek correct gecast, waarbij volgens de regels de kleuring als eerste er aangaat (en gelijk inleveren die Oscar bij de deur graag). Ook bevat de film een enorme hoeveelheid aan Amerikaans rechtspolitieke propaganda (Bush rechtvaardigingen voor het beginnen van oorlogen). Zo kun je nog wel een tijdje doorgaan, maar dat doe ik niet.
Met een budget van 130 miljoen dollar werd de film gigantisch gehiped om het financieel succes te maken. Echter, inhoudelijk en visueel viel er zelfs voor de Amerikanen nogal wat op aan te merken, met als resultaat een slecht bioscoopbezoek. Hierdoor werd de film gelijk voor de niet-Amerikaanse markt grotendeels naar de videoverhuur verbannen.
Alhoewel er naast, dat er geen spannend verhaal of goede hoofdkarakters aanwezig zijn (waar je mee kan leven of omgeven), is er wel een hoop snelle en spectaculaire actie en wordt er veel opgeblazen. De kwaliteit van de actie en special effects zijn zeer redelijk. Maar helaas vertrouwt men weer te veel op de digitale effecten, waardoor er veel uitzien als een videospelletje. Bovendien neemt de film zichzelf zo serieus dat er totaal geen humor aanwezig is. Het is dus snel, hip en hersenloos (geloofwaardigheid is geen vereiste voor een popcornfilm) peperduur Hollywood vermaak voor de 8-jarige video gamer.

Rate this file (current rating : 0 / 5 with 1 votes)
Rubbish
Poor
Fair
Good
Excellent
Great