www.UfoQuest4Truth.com

UFO WAARNEMINGEN WEBSITE
Click to view full size image
Om de ster Mu Arae, bevindt zich 'een Grote Broer van onze Aarde' op maar 50 lichtjaar!
En tevens een Jupiter-achtige planeet om de ster Mu Ara in 2000 gevonden.
In 2002 vind men een 2e Gasreus en in Juni 2004 een nieuwe Rotsachtige planeet vlak bij de Ster met een orbit die een jaar van 9,5 dag ver binnen die Mercurius om onze eigen zon beschrijft; met een massa van 14 keer die van onze Aarde, dus de grootte van onze planeet Uranus, maar rotsachtig en 'Aarde-Gelijkend', volgens de onderzoekers van 'het European Southern Observatory'. Dat laat nog maar een mogelijkheid over: een rotsachtige planeet met een dikke atmosfeer. Moeten we de exoplaneet rond Mu Arae misschien een 'Hete Aarde' noemen?
[Mu is in het sumerisch "Sky Chamber/UFO" en ARae is de naam van de godheid RA/Marduk.
M.a.w.: The Golden Sky Chamber of the god Amon RA]

ESO-Dossierkennislink.nl [26/8/2004]
Grote Broer van onze Aarde inzicht: Stenen bolster, hete pit.
Mu Arae is een sterretje in het Zuidelijke Sterrenbeeld ARA [Altaar] op 50 lichtjaren afstand.
Voor sterrenkundigen is de ster een driedubbel lot uit de loterij. In 2000 vonden sterrenkundigen een Jupiter-achtige planeet om de ster. In 2002 bevestigden ze het vermoeden dat er een 2e Gasreus in een wijdere baan om de ster heen draaide. En nu, in juni 2004, voerden onderzoekers van het European Southern Observatory metingen uit die een 3e exolaneet aantonen. Deze nieuwste aanwinst van Mu Arae is maar 14 keer zo zwaar als de Aarde, precies op de grens tussen de Super-Aarde en de mini-Gasreus. De planeet en de ster draaien gezamelijk om een gemeenschappelijk zwaartepunt als 2 stijldansers. Omdat de ster die veel op onze Zon lijkt zoveel zwaarder is dan de planeet, beweegt de planeet het hardst van de twee, maar de beweging van de ster, die periodiek en ritmisch in- en uitkrimpt, is toch vast te stellen.
Mu Arae beweegt afwisselend van de aarde! en er weer naartoe.
Uranus is met zijn 14,5 aardmassa's ongeveer zo zwaar als de nieuwe planeet rond Mu Arae. Maar de HARPS (=High Accuracy Radial Velocity Planet Searcher) onderzoekers denken dat de exoplaneet helemaal geen Gasreus is. De nieuwe planeet bevindt zich enorm dicht bij zijn zon-met een jaar van 9,5 dag ver binnen de baan die Mercurius om zijn eigen Zon beschrijft.
Dat laat nog maar een mogelijkheid over: een rotsachtige planeet met een dikke atmosfeer!
Moeten we de exoplaneet rond Mu Arae misschien een 'Hete Aarde' noemen?

9 April 2006
Rate this file (current rating : 3.3 / 5 with 3 votes)
Rubbish
Poor
Fair
Good
Excellent
Great