www.UfoQuest4Truth.com

UFO WAARNEMINGEN WEBSITE
Click to view full size image
EU - Parliament - 3rd Tower of Babel in History, already 2 times destroyed in our history (at The End of the Age of Ram); in 689 BC and once again in 482 BC by Xerxes.
Toren van Babel
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Pieter Brueghel de Oude, De toren van BabelDe toren van Babel is een bouwwerk gekend uit de bijbel dat refereert aan de Babylonische ziggoerats. Volgens het Bijbelboek Genesis was Babel de eerste stad die de nakomelingen van Noach bouwden in de vlakte van Sinear. Hun leider was Nimrod en onder zijn bewind wilde men een toren bouwen die 'tot aan de hemel' zou reiken.

Om de macht van dat ongedeelde volk te beperken, dat tegen Gods bevel in bijeenbleef, verwarde Hij hun taal en verspreidde hen over de hele aarde. Zo kwam het dat de toren en de stad niet afgebouwd werden. Volgens de bijbel is dit ook de reden waarom de stad Babel genoemd werd. (In het Hebreeuws betekent Balal "verwarren".) Uit deze ontstaansgeschiedenis van de talen is de uitdrukking 'Babylonische spraakverwarring' (Een situatie waarin allen door elkaar praten en niemand er meer wijs uit wordt.) voortgekomen.


[bewerk] Hoogte van de toren
De toren van Babel heeft echt bestaan. Op spijkerschrifttabletten zijn vermeldingen gevonden van een ziggoerat, een trapvormige tempeltoren, die 91 meter hoog was op een basis van 91 x 91 meter. De toren hoorde bij de tempel van Mardoek, de voornaamste god van Babyloni?. De Babyloni?rs noemden hun toren Bab-Iloe, Poort van God.

Uit de spijkergeschriften blijkt dat men met de toren daadwerkelijk de hemel wilde bereiken. De hoogte van de toren is speculatief omdat verschillende bronnen geen eenduidig beeld geven. Omdat de toren de symbolische voorganger is van het verlangen van de mens om hoge gebouwen te maken, is de hoogte van de toren een significant onderdeel van de mythe.


[bewerk] Geschiedenis van de toren
De trapvormige toren werd in 689 v.Chr. verwoest, daarna herbouwd en voltooid (door Nebukadnessar II). De Perzen van Xerxes sloopten de toren opnieuw, in 478 v.Chr.
Rate this file (current rating : 3 / 5 with 5 votes)
Rubbish
Poor
Fair
Good
Excellent
Great